Инициативата "Игнорирай Волен!" набира скорост във Фейсбук

Вторник, 18 Юни 2013 13:48 Публикувана в У нас Прочетена 1160 пъти

Протестът срещу правителството на Пламен Орешарски продължава и тази вечер от 18.30 ч. пред Министерски съвет.

 

От рано сутринтасе обсъжда инициативата "Игнорирайте Волен Сидеров" след снощните ексцесии, провокирани от лидера на "Атака". Във Фейсбук се обсъжда идеята за мълчалив протест срещу агресията подобно на тази в Турция. Инициаторите смятат, че това значително ще намали шанса за успех на провокациите, показва зрялост и сплотеност, посланията така или иначе ги има по плакатите, а и гледката на десетки хиляди мълчащи хора изпълнили улиците на България би била доста внушителна.

 

Хората в социалните мрежи са възмутени и от намерението да върнат оттеглилия се като шеф на ДАНС Делян Пеевски като депутат в Народното събрание. Вчера лидерът на ДПС Лютви Местан обяви, че партията ще внесе искане за отмяна на решението за избор на Пеевски и че той ще се върне като народен представител, тъй като не бил извършен актът за встъпване в длъжност и в същото време неговата оставка като депутат не е гласувана от парламента и съответно правомощията му не са прекратени.

 

Пеевски обаче в петък и събота се срещна с главния прокурор Сотир Цацаров и вътрешния министър Цветлин Йовчев в качеството си именно на председател на ДАНС. Очаква се утре парламентът да гласува предложението на ДПС.

 

От правителствената пресслужба съобщиха, че премиерът Пламен Орешарски няма да се срещне днес с протестиращите в отговор на публикации по темата, отразяващи предложенията на гаржданските организации, с които той се срещна вчера. От пресцентъра припомнят, че още на първата си среща с представителите на гражданските организации и на протестиращите той поел ангажимент да се среща с тях всеки втори петък от месеца и да бъдат създадени обществени съвети към всяко министерство и областна управа.

Последно променена в Вторник, 18 Юни 2013 14:14
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате