Бареков се кандидатира за шеф на БНТ

Сряда, 19 Юни 2013 06:41 Публикувана в У нас Прочетена 1087 пъти

Директорът на частната Тв7 Николай Бареков е сред кандидатите за шеф на Българската национална телевизия, научи "Свободен народ".

Валерий Тодоров - досегашният шеф на БНР, ще участва в конкурса. Той имал достатъчно стаж в телевизия, тъй като дълги години бе кореспондент на БНТ в Русия. Известна е неговата неприязън към досегашната шефка на националната медия, след като миналата година правителството отне 10 млн. лева от бюджета на управляваното от него БНР, за да ги налее в БНТ под претекст, че трябва да готви програмите си за предстоящото включване на мултиплекса. Вяра Анкова също е обявила пред подчинените си, че ще се кандидатира за втори мандат. Тя пък се решила на тази стъпка, след като научила, че Тодоров се кандидатира.

 

Мераклия да яхне БНТ бил и настоящият водещ на „Панорама" Бойко Василев, в чийто кабинет до неотдавна имало портрет на Бойко Борисов.

 

Срокът е до 20 юни и най-вероятно чак в този последен ден ще стане ясно кой ще се състезава за високия пост.

 

Последно променена в Събота, 22 Юни 2013 19:52
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате