Нова провокация: Сидеров се опита да провали заседанието на КСНС

Четвъртък, 20 Юни 2013 08:46 Публикувана в У нас Прочетена 1137 пъти

15 минути преди заседанието на Националния съвет по национална сигурност лидерът на "Атака" Волен Сидеров поиска оставката на президента Росен Плевнелиев с думите, че президентът е най-голямата заплаха за националната сигурност. С мегафон в ръка пред обичайния си антураж на площада пред президентството той заяви, че в България няма граждански протести, а по улиците "върлуват банди".

 

В очакване на Плевнелиев в заседателната зала на президентството Сидеров продължи скандала с упреци към президента за участие в офшорни фирми. Той предизвика скандал, като не даде възможност на президента да даде начало на заседанието. Плевнелиев го предупреди, че ще поиска Сидеров да напусне. Лидерът на "Атака" го предизвика, като попита дали ще го изхвърли, нещо, на което президентът нямал право. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов напусна заседанието в знак на протест срещу Сидеров.

 

Плевнелиев даде 15 минути пауза, за да консултира юристите дали има право да отстрани участници с недопустимо поведение.

 

 

Последно променена в Четвъртък, 20 Юни 2013 18:14
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате