Борисов пак щели да го убиват

Четвъртък, 20 Юни 2013 10:32 Публикувана в У нас Прочетена 1066 пъти

Бойко Борисов се възползва от дадената почивка от президента Росен Плевнелиев заради скандала с лидера на "Атака" Волен Сидеров, за да се измъкне от заседанието на КСНС и да обяви, че отново имало заплаха за живота му. Според него в основата на назначаването на Делян Пеевски бил пъклен план на Ахмед Доган и Сергей Станишев.

Борисов аргументира изказването си с думите на лидера на левицата, който при представянето на кандидатурата на Делян Пеевски за шеф на ДАНС каза, че ситуацията изисквала "нестандартно решение". "Те са подготвили сценарий - да ме задържат и в ареста да ме убият. Затова Станишев казва - нестандартно, само този човек (Пеевски – бел.ред.), с риск за живота си, пое този ангажимент. Кой ангажимент? Десет дни Орешарски, Местан и Станишев не казват - кой го е предложил. Всички знаем, че такова решение се взима само от Ахмед Доган. Чие име беше цитирано в официално писмо, на централа, за поръчка срещу мен? Това е нестандартно. Моят дядо, когато са го убили, са написали в епикризата, че е починал от червен вятър. Цинизмът е, че този червен вятър го е отнесъл. Това са готвили да направят. Затова са тичали при главния прокурор още в петък", каза Борисов.

 

Той отказа да посочи източника си, по примера на премиера Пламен Орешарски, който вече цяла седмица не казва кой му е предложил Пеевски за шеф на ДАНС. Според Борисов това е Ахмед Доган. В отговор на въпрос защо не е подал сигнал в службите, той каза: "Кои специални служби? Те ги разсипаха!"

 

Борисов добави, че според него БСП, ДПС и "Атака" умишлено се опитват да провокират предсрочни избори, за да паднат от власт.

"За тези десет дни, да напомня няколко факта - за една нощ сложиха голям далавераджия за министър (Калин Тихолов – бел. а.), през нощта го махнаха. Предложиха шеф на ДАНС (Пеевски – бел. ред.), който в последните 4 години не е ходил на работа, в по-предишните 4 години е уволнен, каза Борисов. След като тези три партии признаха изборите, и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само г-н Пеевски се бил съгласил да извърши всичко това", заяви още бившият премиер.

 

Подобен сценарий Борисов обяви, след като подаде оставка през март, а службите по сигурността съобщиха, че имало подобен сигнал, но той бил несериозен.

 

На излизане от президенството Борисов обяви, че с всички сили ще пази ГЕРБ от връщане в държавното управление. Повтори и позицията на партията си от вчера, че преди да се върви към предсрочни избори, трябва да бъдат направени промени в Изборния кодекс, който собствената му партия прие неотдавна.

 

Председателят на ГЕРБ остави заместника си Цветан Цветанов на заседанието на КСНС, тъй като имал ангажимент, свързан със среща на лидерите от Европейската народна партия в Австрия

Последно променена в Четвъртък, 20 Юни 2013 15:21
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате