Първанов и Кадиев поискаха оставката на Станишев на пленума

Четвъртък, 20 Юни 2013 18:45 Публикувана в У нас Прочетена 861 пъти

Оставката на лидера на БСП Сергей Станишев е била поискана от Георги Първанов и Георги Кадиев по време на Националния партиен съвет.

Не се предвиждат оставки. Това се казва в проекторешението, което трябва да гласува Националният съвет на БС за обстановката в страната и задачите на партията.

Пленумът на БСП оценява оказаната подкрепа за избора на председател на ДАНС като сериозна политическа грешка с тежки последици, както за партията, така и за обществото, отчита предизвиканата вълна на граждански протест, изразява категоричната воля на гражданите за политика, освободена от корумпиращият диктат на задкулисни фактори, като съзнава особената отговорност на БСП в сегашния критичен за страната момент като носител на мандата на кабинета Орешарски, но реши да утвъри политическата позиция за обстановката в страната и задачите на партията като ръководно начало за дейността на представителите и структурите на партията на национално равнище и по места в сегашния момент. "В сегашната кризисна обстановка не оставката на ръководството на БСП е начинът за поемане на политическа отговорност, вместо това е наложителна пълна консолидация на усилията за успех за действията за оздравяване на политическия живот и стабилизиране на страната, пише още в решението. На първо място е необходимо да се осигури ясна политическа подкрепа за спешните и неотложни мерки по най-острите проблеми на гражданите и страната, предложени от министър-председателя Пламен Орешарски и утвърдени от Народното събрание. На тази решаваща задача следва да бъде подчинена и дейността на ПГ на Коалиция за България и на всеки един член на парламентарната група".

Последно променена в Петък, 21 Юни 2013 16:57
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате