Плевнелиев: Протестът казва много на политиците

Петък, 21 Юни 2013 12:16 Публикувана в У нас Прочетена 923 пъти

"България може да се гордее с толкова демократичен, симпатичен протест, който казва много на политиците с начина, по който се прави, с визията, с отношението, с характера, със смелостта да бъдеш добър, интелигентен и да го покажеш на цялата нация и на Европа", заяви президентът Росен Плевнелиев.

Той каза, че е "чисто по човешки много разчустван от този уникален протест, гордея се с начина, по който хората го правят - демократичен, истински, с посланията, който имат към всички политици".
Плевнелиев коментира, че не могат да бъдат обявявани за "лумпени" и "криминално проявени" десетки хиляди българи, които по възможно най- демократичния начин протестират с децата си."Много се надявам да бъдат чути и този път политиците наистина да вземат отговорни, ясни и смели решения", каза Плевнелиев и призова политическите лидери да дадат пример с отношението си към държавата.
След провала на срещата вчера държавният глава каза, че още не е решил кога ще бъде следващото заседание на Консултативния съвет по национална сигурност, на което трябва да бъдат обсъдени промените в специалните служби.

Последно променена в Петък, 21 Юни 2013 16:55
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате