Печат на тази страница

"Окупирай НДК" все пак ще има. Женската организация на ПЕС подкрепи Станишев

Петък, 21 Юни 2013 22:51 Публикувана в У нас Прочетена 770 пъти
Оценете
(3 гласа)

В 10 ч в събота и неделя се очаква Националният дворец да бъде напълно изолиран заради новата "Фейсбук" инициатива "Окупирай НДК! Свали Станишев!". Нейният призив бе вчера правителството да подаде оставка, ако не - НДК ще бъде окупиран.

"Групата се създава поради дебелоочието и наглостта на хората от ДПС, БСП и "Атака". Няма партии, има само българи! Ние сме едно цяло с всенародния, безпартиен #ДАНСwithme протест", обясниха създателите на групата.

 

Днес БСП бе подкрепена от организацията на жените в ПЕС. Сергей Станишев се възползва от случая, за да заяви на протестиращите, че оставка не се подава по интернет. „В България има легитимни институции, допълнии лидерът на БСП и на ПЕС. Левицата също няма намерение да се съобрази с призивите на общината и ще проведе съпровождащо конгреса мероприятие от 8 до 18 ч пред сградата на двореца на културата.

 

Столичната община не успя да отложи митингите и протестите по време на конгреса на европейските социалисти в София с изключение на гейпарада. Гражданската инициатива "България без дим" пък ще протестира пред шадраваните в близост до входа на НДК от 8,30 до 9,30 ч. Шефът на дирекция "Обществен ред" към Столичната община Красимир Димитров обясни, че митингът е съгласуван и ще се проведе. Той е насочен срещу правителството и цели да обърне вниманието на евролевите към безпринципната позиция на Станишев по темата за тютюнопушенето, пише в поканата за митинга. В 11 ч. в зала 1 на НДК трябва да се състои учредителният конгрес на партията на Илияна Раева, която ще се казва "Обединена България".

 

От общинската дирекция обясниха, че за реда по време на конгреса вътре в сградата на НДК ще отговаря Националната служба за охрана (НСО). В периметъра около двореца, където ще са другите мероприятия на БСП, за реда ще отговаря СДВР.

Последно променена в Петък, 21 Юни 2013 23:04
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате