Ханес Свобода: Нищо лошо, че Атака подкрепя кабинета

Борисов се договаря с шефа на групата на ПЕС в Европарламента
Събота, 22 Юни 2013 17:30 Публикувана в У нас Прочетена 1247 пъти

Председателят на групата на ПЕС в Европейския парламент Ханес Свобода изтъкна, че няма нищо осъдително във факта, че кабинетът "Орешарски" е гласуван със съдействието на "Атака". По думите му основният приоритет в държавата е да се сформира правителство и тази цел оправдава много средства.

Лидерът на парламентарната група на ПЕС се презастрахова, че партията му не споделя крайните възгледи на „Атака". но на пресконференция Свобода даде и рецепта как движението и левицата да се отърват от Волен Сидеров. „Това ще стане автоматично, ако ГЕРБ влезе в парламента като конструктивна опозиция и работи не за себе си, а за хората", каза лидерът на ПЕС в ЕП.

Малко по-късно председателят на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов се срещна с Мартин Шулц и обяви, че партията му ще се върне в пленарната зала, ако Сергей Станишев му се извини. „Г-н Шулц прекрасно знае, че аз три пъти им предлагах един глас да им дадем от ГЕРБ, за да не се хващат с тези хулигани от „Атака"," отново заяви Борисов. Той изтъкна поведението на Волен Сидеров по време на заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, като изтъкна тезата, че БСП и ДПС са знаели какво ще се случи. „Те вече са в паника, те не знаят какво мислят, какво говорят, какво правят. Всяко тяхно решение е за час-два," обвини ги Борисов .Важните послания за настоящото управление щели да дойдат единствено от Ахмед Доган. „Ахмед Доган е човекът, който управлява България от 20 години. По време на нашето управление беше единственото време, в което той не беше на власт," посочи Борисов. Пътьом отбеляза, че не се е срещал с почетния председател на ДПС от години.

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 10:18
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате