Плевнелиев започва широки консултации с партиите

Понеделник, 24 Юни 2013 12:45 Публикувана в У нас Прочетена 968 пъти

Президентът Росен Плевнелиев започва широки консултации с парламентарните и извънпарламентарните партии заради продължаващите протести в страната.

"Изходът е в съвместната работа на много институции, които трябва да се обърнат към многото проблеми, които хората поставят, и да дадат решение", заяви държавният глава и допълни, че никой досега не е даден ясен сигнал как ще се реагира на исканията на протестиращите.

Той съобщи, че си е поставил срок до края на седмицата, за да се срещне и изслуша много представители на български политически партии в търсене на национално съгласие. "Очаквам да бъдат поети ясни ангажименти. Ще направя всичко възможно, за да бъде намерено решение", увери президентът. Той се надява консултациите да протекат по начин, различен от атмосферата на последния Консултативен съвет за национална сигурност миналата седмица.

Плевнелиев изтъкна, че хората поставят пред политиците бариера, която не бива да бъде прекрачвана. "Това е праг на моралност и почтеност, отвъд който са безобразия, които не могат да се толерират", каза държавният глава. Занапред която и партия да дойде на власт, хората няма да допуснат тази граница да бъде прекрачена. Всеки, който вбеси българските избиратели и прекрачи границата, която не бива да бъде прекрачена, ще получава подобно отношение", прогнозира той.

Държавният глава обяви за не по-малък скандал от назначението на Делян Пеевски за шеф на ДАНС и избора на лидера на "АтакаВолен Сидеров за шеф на комисията по парламентарна етика.

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 10:12
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате