Цветанов не знаел за бунт срещу него, работи за предсрочни избори

Вторник, 25 Юни 2013 16:35 Публикувана в У нас Прочетена 705 пъти

Най-доброто за България е да има предсрочни парламентарни избори през септември, заяви днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти при посещението си в Шумен. "Страната вече е в предизборна ситуация, защото имаме дефицит на одобрение спрямо българските институции, парламент, правителство, и то в началото на мандата, което означава, че ние трябва да отговорим на очакванията на българските граждани. Ние трябва да вървим към предсрочни парламентарни избори и да отговорим на очакванията за промени в Изборния кодекс. Колкото по-скоро, по-добре за България. Мисля, че до евроизборите е много дълъг период, за мен най-разумното е да бъдат септември месец", каза Цветанов.

Той обясни, че посещенията му по региони са, за да се анализира ситуацията и да се започне подготовка за предсрочни избори.

Цветанов заяви, че не е чул в нито една областна структура да има настроения против него. През последните дни се засили напрежението в партията. Бивши депутати обвиниха Цветанов в авторитарност. Снощи БНТ съобщи,че представители на областни структури поискалш отстраняването на Цветан Цветанов и Искра Фидосова от парламентарната група.

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 10:07
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате