Цветлин Йовчев избяга "на заден", Орешарски - между кордон полицаи

Сряда, 26 Юни 2013 10:22 Публикувана в У нас Прочетена 894 пъти

Депутатите, министри и премиерът Пламен Орешарски останаха в парламента, след като заседанието се провали. Протестиращите, дошли "на кафе" блокираха изходите. Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев каза, че в правителството чуват протестиращите, но заяви, че пред себе си вижда едно - програмата "Орешарски".

 

Тъй като протестиращите бяха запречили всички изходи на загражденията, шофьорът на министъра се опита да излезе на заден ход. Това един от протестиращите коментира като: "Ето, те вече дават заден".

 

Малко по-късно премиерът Пламен Орешарски напусна сградата на парламента под полицейски кордон. Той каза, че не се страхува от протестиращите. Полицаите разделиха булеварда на две с жива верига, както и страничната улица откъм БАН, за да разделят протестиращите на групи и да бъдат по-лесно контролирани.


Министрите Искра Михайлова, Петър Чобанов, Хасан Адемов и Ангел Найденов бяха изведени по същия начин. В НС продължава да има депутати. Пред всеки вход на сградата има протестиращи.

 

Всеки депутат, който дръзне да излезе, протестиращите посрещат с: "Извини се, бе!".

 

Последно променена в Сряда, 26 Юни 2013 11:44
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате