Сергей Станишев: Предсрочни избори, ако Атака напусне парламента

Сряда, 26 Юни 2013 12:08 Публикувана в У нас Прочетена 930 пъти

Предсрочни парламентарни избори ще има, ако Атака утре напусне парламента, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на специална пресконференция в Народното събрание след проваленото му заседание.

Той каза, че не е търсил лидера на Атака Волен Сидеров, но това ще направят негови съпартийци. Станишев отрече да има тройна коалиция, както твърди ГЕРБ.

 

На въпрос защо не потърси подкрепата на Бойко Борисов той отговори, че ГЕРБ не признават изборните резултати и затова не може да има диалог с тях. "Те не идват на работа. Оспорват изборите в Конституционния съд", аргументира се Станишев.

 

Станишев беше категоричен, че ще продължи да подкрепя кабинета "Орешарски", за да работи "за хората" и да реши важни проблеми. Запитан защо не се опита да влезе в диалог с протестиращите, той заяви: "На улицата диалог не може да има".

 

Напрежението около парламента остава. Протестиращите освиркват всеки депутат, който излиза от сградата.

Последно променена в Сряда, 26 Юни 2013 12:26
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате