Орешарски: Бобева е мой избор

Четвъртък, 27 Юни 2013 11:43 Публикувана в У нас Прочетена 921 пъти
Орешарски: Бобева е мой избор Снимка: Дневник.

Премиерът Пламен Орешарски внесе в НС предложение за Даниела Бобева и Цветлин Йовчев за вицепремиери. При представянето на двамата той подчерта: "Даниела Бобева е мой личен избор". На този фон мотивира избора на Йовчев като напреднал в работата си.

Бобева бе номинирана от Орешарски за вицепремиер без портфейл, който да отговаря за икономиката и администрацията. "Благодаря на г-н Орешарски, че ме предложи, защото знам, че, който и да предложи, все ще рискува", заяви тя, след като стигна тичешком до трибуната на парламента. Цветлин Йовчев ще отговаря за силовите министерства. Двамата бяха одобрени от мнозинството, като Атака се разграничи от вътрешния министър заради протестите и "циганската престъпност по селата". Депутатите от ДПС не реагираха на това расистко изказване.

 

Депутати от Атака, чиято парламентарна група тази сутрин дойде на работа, разкритикуваха Йовчев, че не се справя с протестиращите. Волен Сидеров заяви, че няколко стотин души затормозяват живота в София и поиска да се потърси отговорност от телевизиите, особено от държавната, които според него нагнетяват напрежението.

 

Стотици протестиращи блокираха за кратко движението на кръстовището на бул. „Цар Освободител" и бул. „Васил Левски" до Софийския университет. Преди това те отново се събраха пред парламента, но днес бяха принудени да стоят зад разширена зона за сигурност. Блокадата на кръстовището пред университета бе вдигната към 10.30 часа, след което протестиращите продължиха да скандират и хвърляха домати по парламента. Пред Народното събрание тази сутрин отново се събраха стотици хора на протест "на кафе" въпреки силния дъжд. Много от протестиращите дойдоха със сутрешното си кафе, а други - с пликове с домати и краставици.

Последно променена в Четвъртък, 27 Юни 2013 12:03
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате