Цветлин Йовчев отказа да коментира провокациите на Волен Сидеров

Петък, 28 Юни 2013 09:07 Публикувана в У нас Прочетена 938 пъти

Ще направим всичко възможно, за да няма сблъсъци и ескалация на напрежение. Това коментира силовият вицепремиер Цветлин Йовчев в отговор на въпрос дали ще пази медиите от яйца и домати, хвърлени от хора с имунитет. Министърът на вътрешните работи не може да си позволи да реагира емоционално. Ще ескалира напрежението, ако има непремерени изказвания, отказа той да коментира ексцесиите на Волен Сидеров, който вчера затвори кръстовището при Софийския университет и негови хора изискваха лични карти на участници в сутрешния протест, които се разотиваха

 

Йовчев риторично попита по-добре ли ще бъде, ако това правителство падне и има избори през октомври или декември. Като не отидат депутатите на работа и като спре да работи парламентът, ще си тръгне правителството, коментира Йовчев. Той подчерта, че не се чувства заложник и оставката му не е никакъв проблем за него. По-добре ли ще бъде в икономиката, в социалната сфера и в сферата на сигурността. Ако нямаме категорично да, нека се държим по-отговорно, допълни той.

Не съм запознат с изявлението на г-н Миков, но свободата на словото е основна ценност. Медиите трябва да останат независими и аз няма да си позволя да се намесвам, посочи още той на въпрос дали не вижда публичен опит за налагане на цензура.

Няма да се поддадем на лансирането на теза за наличието на провокатори в протестите, докато няма доказателства, подчерта Йовчев.

Имах разговори предишния ден за назначението на Иван Иванов и видях един млад човек, образован, който иска да работи. Не видях в масивите на МВР да има престъпление. Но категорично не приемам такива факти в биографията за човек в ръководството на МВР, защото се подрива доверието, коментира Йовчев краткотрайното назначение на Иванов, който бе уличен, че е бил свързан със СИК.

Последно променена в Петък, 28 Юни 2013 09:30
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате