Желев до НС: Махнете Сидеров от шеф на комисията по етика

Петък, 28 Юни 2013 13:40 Публикувана в У нас Прочетена 827 пъти

Първият български президент (1990-1997) Желю Желев изпрати в четвъртък вечер писмо до парламента с настояване Волен Сидеров да бъде освободен от поста председател на комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика. "Човек с поведението на Волен Сидеров да заема този пост - това е гавра с българската демокрация и с нейните институции" пише Желев.

Само в рамките на деня в четвъртък лидерът на "Атака" се появи в парламента с полицейска палка, обърна се към репортерите с "платени жрици на любовта", а след това от трибуната продължи с квалификации към протестите и медиите в стила, в който говореше и през последните дни. В ранния следобед обаче той се появи с антуража си (изрично обясни пред медиите, че тези "млади, здрави" момчета не са негови гардове, а част от тях са народни представители) и с привърженици и блокира "Орлов мост". В реч по мегафон Сидеров обяви, че ще въведжда ред в държавата и ще извършва граждански арести на провокатори, а след това продължи към БНТ, която обвини в манипулации. Лидерът на "Атака" заплаши, че отново ще блокира кръстовището. Негови хора поискаха личните карти на минувачи, които те заподозряха, че са от протестиращите.

Ето пълния текст на писмото от президента Желев:
"Уважаеми г-н Миков, уважаеми госпожи и господа народни представители, Като първи демократично избран президент на България и като човек, милеещ за страната си и институциите й, аз се обръщам към вас и към всички народни представители с настояване да освободите лидера на "Атака" Волен Сидеров от поста председател на парламентарната Комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

Човек с поведението на Волен Сидеров да заема този пост - това е гавра с българската демокрация и с нейните институции!"

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 11:28
Влезте, за да коментирате