Осъдиха балетмайстор на Операта заради Сидеров

Петък, 28 Юни 2013 21:35 Публикувана в У нас Прочетена 1716 пъти
Александър Александров с балерината Петя Илиева в "Гала на звездите". Александър Александров с балерината Петя Илиева в "Гала на звездите".

Балетист No 1 на България Александър Александров беше бит и арестуван тази сутрин, когато причаквахме Волен откъм Александър Невски. Той не беше направил абсолютно нищо и поради недоразумение с полицията беше гонен от 30-40 полицаи, ритан в бъбреците и арестуван! След това разпитаха свидетелите, а сега не може да бъде открит в кой участък е отведен!

До кога ще оставяме да тормозят бъдещето на България негодниците като Волен и Станишев и цялата шайка там!? Те продължават да си управляват необезпокоявани и изобщо не им пука за протеста! Твърдят, че протестират 50-100 платени агитатори! Смятате ли, че човек като Александър е платен?

 

Това съобщение се появи сутринта във Фейсбук от приятелите на момчето.

 

По-рано днес се появи информация в медиите, че полицаи са били и арестували млад мъж по време на протеста "На кафе пред парламента". Задържаният е 32-годишният Александър Александров, балетист в Софийската опера и балет, които цял ден го издирвали, съобщи бТВ.

 

Протестиращият беше освободен в късния следобед. Бил е осъден по бързото производство и ще трябва да плати 200 лв. глоба за дребно хулиганство. Александров е бил наранен при ареста. Според негови приятели е бит от полицаите. Според полицаите той е паднал и сам се е наранил.След като го прегледали в "Пирогов", го откарали в в Пето РПУ, където го осъдили по бързото производство и го освободили.

 

Негов приятел разказа, че някой от множеството го блъснал, а той без да иска съборил полицейска радиостанция. Според информацията на пресцентъра на МВР полицията е арестувала мъжа, защото не се подчинил на полицейско разпореждане - побягнал от служителите на реда въпреки предупрежденията да спре.

 

Любителско видео, разпространено във "Фейсбук", показва, че мъжът е сред тези хора, които освиркват Волен Сидеров, когато водачът на "Атака" отива към парламента, заобиколен от най-малко 20 полицаи. Той и кортежът му са заобиколени от млади хора, които викат по Сидеров "Извини се, бе!", "Ние ли сме платени, бе!", "Ефенди" и го освиркват.

 

Ето какво пише за него в страницата на Софийската опера и балет: 

Александър Александров Роден е в София през 1981 г. Завършва Държавното хореографско училище през 1999 г. в класа на премиер-солиста Бисер Деянов. След завършването печели награда от фондация "Нуреев" и продължава развитието си в театралния клас SBBS – Цюрих. Там работи със световноизвестните педагози Chris Jensen, Francois Petit, Alex Unsuliak. През следващия сезон танцува в световноизвестната трупа JBF ("Младият френски балет"). Продължава кариерата си в Националната опера и балет, Ballet du Capitole – France, Ballet Unternational – USA, Boston Ballet – USA. Репертоарът му включва ролите на Базил от "Дон Кихот", Принцът от "Лешникотрошачката", Джеймс – "Силфида", Меркуцио – "Ромео и Жулиета", Джон – "Зорба гъркът", Кашчей – "Жар птица" и други. През 1997 г. печели бронзов медал на балетния конкурс "Анастас Петров", а през 1999 г. – златен медал на същия конкурс. През 2002 г. печели сребърен медал на XX юбилеен балетен конкурс във Варна.

Осъден 

 

 

Последно променена в Неделя, 30 Юни 2013 10:16
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате