Свобода за Гергана срещу 1000 лева

Вторник, 02 Юли 2013 16:35 Публикувана в У нас Прочетена 768 пъти

Заплашената от екстрадиция в САЩ българка Гергана Червенкова бе освободена от ареста под гаранция от 1000 лева. По обвиненията й за търговия с наркотици по интернет отвъд океана се предвиждат 68 години затвор.

Червенкова е работила като финансов мениджър в търговско представителство „БГ Глобал Сървисиз", която е обслужваща компания на английската фирма „Юромедонлайн ООД".

Тя е арестувана на 30 ноември 2012 г., след като тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов обяви, че съвместно с американските служби е разкрит организаторът на международна организирана престъпна група. Тогава Гергана Червенкова е била обявена за издирване от САЩ.

В американския обвинителен акт за незаконна търговия с контролирани медикаменти, конспирация и пране на пари за милиони долари, Гергана е наредена сред 9 американски лекари и фармацевти, получили много пари от бизнеса през последните 2 години.
Десетки граждани се събираха пред съдебната палата в София за всички заседания по делото, настоявайки за свободата на Гергана.

В интервю svobodennarod.com съпругът на Гергана - Димо Червенков, заяви, че бившият вътрешен министър Цветан Цветанов угоднически към САЩ е побързал да обяви съпругата му за глава на престъпна група.

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 10:54
Влезте, за да коментирате