19-и ден ДАНСwithme

Вторник, 02 Юли 2013 23:05 Публикувана в Фото факти Прочетена 4717 пъти

За 19-и път недоволни от правителството на Пламен Орешарски се събраха на демонстрация пред Министерския съвет. Пред "Дондуков" 1 се събраха по данни на полицията около 6500 души. Според присъствали на митинга обаче участниците са били няколко пъти повече. Запълнено беше пространството от площад "Света неделя" до Националната художествена галерия. Част от протестиращите започнаха да събират подписка за внасяне на сигнал до главния прокурор и до Софийската градска прокуратура. В сигнала се посочва, че Волен Сидеров е извършил престъпление от общ характер с публичните си изяви, заради което може да носи наказателна отговорност.

Prezidentstvo

 

 Хората развяваха знамена, надуваха свирки и скандираха „Оставка!". Всеки ден саморъчно подготвените от демонстрантите плакати са различни. Някои от тях са реплика на думи или действия на управляващите. но общата идея е една - не ви искаме, вървете си от властта.

Trimata

 Колеги на балетмайстора от Софийската опера Александър Александров бяха възмутени от неговия арест миналата седмица заради Волен Сидеров.

Baletist

 

 На митинга беше легендата Дончо Папазов, който бе депутат от СДС в първите години след промените.

Doncho Papazov

 

 Както всеки ден от началото на протестите, с кучето си бе дошъл и големият български актьор Марин Янев.

Marin Yanev

 

 Движението пред Министерския съвет бе блокирано, а оправилото се по-късно множество към парламента и Орлов мост блокира и там движението на автомобили около 20 часа и до 22.30 часа хората все още скандираха. Сред издигнатите лозунги има призиви към Пламен Орешарски да се оттегли от премиерския пост и да се отиде на предсрочни избори.

 Полицейското присъствие бе засилено както в предишните дни. Няма съобщения за инциденти въпреки смущаващото присъствие на „яките момчета" от първите дни, които се врязаха в тълпата.

Последно променена в Сряда, 03 Юли 2013 13:57
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате