Печат на тази страница

Европомазаните направиха България единица мярка за бедност

Петък, 19 Юли 2013 15:40 Публикувана в Европа Прочетена 1052 пъти
Оценете
(3 гласа)
В европарламента всички удрят голямото бинго В европарламента всички удрят голямото бинго


Днес германският вестник  Ханделсблат публикува материал за ояждането на евродепутатите. Изданието саркастично отбелязва, че тружениците в ЕС работят малко, получават много и се радват на специални привилегии.  Ханделсблат подчертава, че минималната брутна заплата на членовете на ЕП е  7 956 евро на месец, което надвиша дори и високите немски стандарти.

За да направят фактите още по-фрапиращи, авторите на статията използват за сравнение заплащането в България, която според статистиките на ЕС е най-бедната страна в съюза.


 "Средностатистическият българин трябва да се труди около 23 месеца, за да достигне месечното заплащане на своите евродепутати. Дори и българският президент печели два пъти по-малко от евродепутатите от своята страна" се казва в публикацията.


Вестникът публикува и "ценорасписа" на месечните командировъчни разходи, включващи пътни, джобни, хотелски и дневни плюс такива, отделени за официални вечери, коктейли и други " дипломатически ангажименти" на превилигированите. Крайният резултат е, че парламентаристите в Брюксел прибират над 17 000 евро на месец.

 

А това с думи прости означава, че докато ние пием по една чаша студена хлорирана вода от крана, защото минералната такава се превръща в лукс, 18 от нашите Европомазани удрят брюкселското бинго всеки месец. Същите тези, които с помощта на Бойко Борисов ни направиха единица мярка за бедност.

Последно променена в Понеделник, 22 Юли 2013 14:57
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате