Алексей Петров оглави Балканската карате федерация

Основен приоритет в програмата му е карате да стане олимпийски спорт
Събота, 14 Септември 2013 15:44 Публикувана в Европа Прочетена 1147 пъти
Преди да оглави Балканската федерация по карате, Алексей Петров минава през различини позиции – национален състезател, треньор на националния отбор, председател на Българската национална федерация „Карате“. На снимката той е на европейското първенство по карате през 1997 г. Тогава той е национален треньор. До него са (от ляво на дясно) Николай Цонев – европейски вицешампион и Тодор Арсов.  Преди да оглави Балканската федерация по карате, Алексей Петров минава през различини позиции – национален състезател, треньор на националния отбор, председател на Българската национална федерация „Карате“. На снимката той е на европейското първенство по карате през 1997 г. Тогава той е национален треньор. До него са (от ляво на дясно) Николай Цонев – европейски вицешампион и Тодор Арсов. Снимка: Архив "Свободен народ online"

Алексей Петров беше избран за председател на  Балканската карате федерация на проведения в Белград конгрес на 13 септември 2013 г. (петък  вечерта). При проведеното тайно гласуване, президентът на Българската национална федерация “Карате“ - Алексей Петров, спечели убедително със 70% от гласовете срещу представителя на Турция – Есат Делихасан, който беше и досегашен вицепрезидент на федерацията. Петров идва на мястото на досегашния президент – Георге Йеролимпос от Гърция.

Запознати с кухнята на спорта карате смятат, че успехът на Алексей Петров се дължи на особения принос на българското карате към провежданата кампания „Карате - олимпийски спорт”. Конгресът избра и нов генерален секретар – Славолюб Пипер от Сърбия.

 

Балканската карате федерация  обединява  представители на 15 държави – освен от Балканските страни, в нея участват и федерациите на Австрия, Израел и Унгария. Програмата на новия председател на Балканската карате федерация - Алексей Перов е с основен приоритет - приемането на карате за олимпийски спорт.

 

Алексей Петров е председател на Българската национална федерация Карате вече втори мандат. Той е бил треньор на националният отбор на Р. България по карате, многократен шампион на България и дългогодишен национален състезател. Според специалисти, безспорен връх в кариерата му на състезател е спечелването на титлата на супершампион на България през 1991 г. Тогава шампионите от всички категории се срещат в битки с пряко отстраняване и Алексей Петров става първият супершампион на страната ни. По онова време той е състезател в средната категория – до 75 килограма.

Последно променена в Събота, 14 Септември 2013 17:50
Влезте, за да коментирате