Дейвид Камерън затяга мерките за бездомни и безработни имигранти

Сряда, 27 Ноември 2013 13:57 Публикувана в Европа Прочетена 1018 пъти
илюстрация: Кристо Комар илюстрация: Кристо Комар

Британският премиер Дейвид Камерън обяви, че ще засили правилата за отпускане на социални помощи на имигрантите. Камерън обясни, че предриетите мерки са взети във връзка с новата вълна на имигранти, които се очаква да пристигнат от България и Румъния след като на 1 януари отпаднат и последните ограничения за гражданите на двете държави, съобщи агенция Франс Прес.

Пред журналисти на вестник Файненшъл таймс, Камерън заяви, че  бившето лейбъристко правителство е направило огромна грешка, отваряйки британския пазар на труда за гражданите на държави, които се присъединиха към ЕС след 2004 година.

Британският премиер  заяви, че затегнатите мерки включват забраната на отпускането на помощи за безработни имигранти в първите три месеца от пристигането им в страната, както и спиране на плащанията след 6 месеца, ако те нямат шанс да си намерят работа. Камерън добави, че имигранти, които бъдат заловени да спят по улиците, ще бъдат депортирани и ще им бъде наложена забрана за влизане във Великобритания за срок от 12 месеца.

 

Последно променена в Четвъртък, 28 Ноември 2013 14:32
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате