40 журналисти пострадали при сблъсъците в Киев

Понеделник, 02 Декември 2013 18:34 Публикувана в Европа Прочетена 757 пъти
снимки: russiablog.org снимки: russiablog.org

Украинската журналистка Зоя Казанджи публикува в социалните мрежи списък на свои колеги, пострадали отразявайки събитията в Киев. Казанджи подчертава, че журналистите са били не само физически атакувани от силите за сигурност, но са били подложени и на полицейски тормоз като забрана за снимане и изпочупвано оборудване като фотоапарати и камери.

В списъка фигурират както украински, така и чужди журналисти като операторът на "Евронюз" Роман Куприянов, фотографът на "Ройтерс" Глеб Гаранич, полският журналист Павел Пенянжек, Наталия Жижко от Канал 5, Валерия Бурлакова - "Украинского тижня",Евгений Фелдман от "Новая газета" - Москва, кореспонденти на Франс Прес, Асошиейтед Прес, ЕПА и много други.

 

 

Последно променена в Събота, 07 Декември 2013 10:58
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате