Украинският премиер: " Протестите са опит за държавен преврат"

Вторник, 03 Декември 2013 16:33 Публикувана в Европа Прочетена 756 пъти
снимка: revisor.od.ua снимка: revisor.od.ua

На среща с посланици от САЩ, Канада и ЕС, украинският премиер Никола Азаров заяви, че протестите в Украйна биха могли да се окачествят като държавен преврат.

В речта си пред посланиците Азаров каза, че протестиращите в страната блокират държавни учреждения, служителите на които не могат да отидат на работа и да изпълняват служебните си задължения, което, според Азаров, ще се отрази на изплащането заплатите и пенсиите на чиновниците.

В обръщението си, премиерът на Украина  помоли  да призоват украинската опозиция да не използват на сила срещу силите на реда.

"Повярвайте,те ще се вслушат в думите ви", каза Азаров като заяви, че масовите протести в Киев са неуправляеми или по-скоро управляеми от  определени политически сили.

Азаров допълни, че до момента правителството не знае кой стои зад провокациите, но с течение на времето тези хора ще будат открити и наказани.

" Опозицията подготвя план за завземане на парламента и разполагаме със средства да въведем ред. За 10 минути входът към Министерския съвет може да бъде разчистен. Ние обаче не предприемаме това и севъздържаме от употреба на сила", подчерта Азаров пред чуждестранните посланици.

 

редактор Яна Михайлова

Последно променена в Събота, 07 Декември 2013 10:55
Влезте, за да коментирате