Издирват безследно изчезнали от протестите в Киев

Четвъртък, 05 Декември 2013 08:46 Публикувана в Европа Прочетена 1247 пъти

Десетки са изчезналите протестиращи студенти и други граждани след боя и безредиците на 30 ноември, съобщи бТВ.През изминалата нощ депутатите предприеха акция по издирване на конкретни хора, чиито имена са в списъка с изчезналите и ранените, предаде в кореспонденция от украинската столица. 

Te посетиха болница, в която на регистратурата първоначално им казали, че хората са там, а впоследствие от управата заявили, че такива пациенти няма, предаде специалният пратеник на телевизията Деси Ризова. Депутатите бяха допуснати в отделението, но така и не успяха да се видят с пострадалите.

 

Оказа се, че тази болница вече е на специален режим, защото настанените в нея са обществено опасни.  „Тук има 23 човека, не всички са пострадали на площада, но съдейки и по присъствието на милицията, тук се намират шест от общо девет обвинени. Трима още не знаем къде са”, коментира Микола Катеринчук, лидер на „Европейска партия на Украйна”.

 

Изминалата нощ на площад „Независимост” в Киев мина спокойно в 14-ия пореден ден на протестите.

Последно променена в Събота, 07 Декември 2013 10:51
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате