Папа Франсиск с призив за прекратяване на всички войни

Четвъртък, 01 Януари 2015 18:43 Публикувана в Европа Прочетена 856 пъти
Мотото му е „Не роби, а братя и сестри“. Мотото му е „Не роби, а братя и сестри“. Снимка: pernik1.com

Папа Франциск отправи днес новогодишното си пожелание към света, като се помоли да няма войни, предаде Асошиейтед прес.   

Десетки хиляди туристи, богомолци и граждани на Рим се струпаха на площад "Свети Петър" за първата поява на папата на прозореца през 2015 г. Франциск изрази желанието си да няма повече войни и увери събралото се множество, че "мирът винаги е възможен. Ние трябва да се опитваме да го постигнем".   

Папа Франциск посочи плакат, носен от вярващите, на който пишеше че "молитвата е в основата на мира", заявявайки, че е съгласен с написаното.    

По-рано, по време на службата в базиликата "Св. Петър", той се помоли за "цялото човешко семейство". Франциск помоли Бог да даде и "мир в сърцата, мир в семействата и мир между нациите". Освен това той призова хората от всички религии и култури да се обединят, за да се борят срещу робството и трафика на хора. Всеки има дадено му от Бог право да бъде свободен, цитира Ройтерс думите на папа Франциск на службата.    Службата в базиликата "Св. Петър" отбелязва Световния ден намира, отбелязван от Римокатолическата църква. Тази година мотото му е "Не роби, а братя и сестри".   

"Всички сме призовани от Бог да бъдем свободни, всички сме призовани да бъдем синове и дъщери и всеки, според своите отговорности, е призован да се бори с модерните форми на поробване. От всеки народ, култура или религия, нека обединим силите си", заяви папа Франциск.    Миналия месец папа Франциск призова потребителите да избягват евтините стоки, които може да са произведени с принудителен труд или чрез експлоатация. По данни на неправителствени организации близо 36 милиона души живеят като роби по света.
Източник:  БТА

Последно променена в Петък, 02 Януари 2015 13:36
Влезте, за да коментирате