Гърция очаква европейски ангажимент за облекчаване на фискалните изисквания към страната

Събота, 20 Юни 2015 15:48 Публикувана в Европа Прочетена 856 пъти
Нито една страна няма дългосрочен поглед как вижда това. Гърците заплашват със скъсване с еврозоната, но не обясняват какво имат предвид под това скъсване и как ще извършат прехода от еврото към драхмата. От европейска гледна точка, не е ясно как ще се управлява целият процес дългосрочно в политически план. Нито една страна няма дългосрочен поглед как вижда това. Гърците заплашват със скъсване с еврозоната, но не обясняват какво имат предвид под това скъсване и как ще извършат прехода от еврото към драхмата. От европейска гледна точка, не е ясно как ще се управлява целият процес дългосрочно в политически план. Снимка: idi.bg

Гърция очаква политически ангажимент от европейските ръководители за облекчаване на фискалните изисквания към Атина. Това заяви д-р Отон Анастасакис, директор на Центъра за европейски изследвания към Оксфордския университет в интервю за Би Би Си по повод предстоящата среща на високо равнище за Гърция в понеделник.


От своя страна, европейските лидери очакват ангажимент за балансиране на гръция бюджет. Но нито една от страните няма дългосрочна представа как ще се развият отношенията с Гърция.


Нито една страна няма дългосрочен поглед как вижда това. Гърците заплашват със скъсване с еврозоната, но не обясняват какво имат предвид под това скъсване и как ще извършат прехода от еврото към драхмата. От европейска гледна точка, не е ясно как ще се управлява целият процес дългосрочно в политически план.


Д-р Анастасакис подчерта, че тежките и засега неуспешни преговори оказват огромен икономически натиск върху европейските лидери, но все повече и върху гръцкото правителство. Банковите експерти в самата Гърция предупреждават кабинета на премиера Алексис Ципрас, че позицията му е неустойчива и че в крайна сметка трябва да се стигне до някакво споразумение, коментира още Анастасакис.

 

Източник: БНР

http://bnr.bg/post/100571585/garcia-ochakva-evropeiski-angajiment-za-oblekchavane-na-fiskalnite-iziskvania-kam-stranata

Последно променена в Неделя, 21 Юни 2015 17:36
Влезте, за да коментирате