ЕС отказа да включи Хизбулла в черния списък

Четвъртък, 20 Юни 2013 12:06 Публикувана в Европа Прочетена 724 пъти

За пореден път предложението на Великобритания за включване на въоръженото крило на Хизбулла в списъка на терористичните организации не беше прието от  европейските правителства.

Най-силният довод за отхвърляне на предложението е съмнението, че подобно решение ще засили нестабилността в Близкия изток. Въпреки отказа, Лондон има право да внесе искането си на по-висша инстанция, като например съвета на външните министри от ЕС, които ще се срещнат през юли.

Говорител на английското правителство заяви, че Великобритания няма да се откаже от настояването си Хизбулла да бъде обявена за терористична група. Един от основните доводи за иска е, че движението стои зад атентата в Бургас, при който загинаха петима израелци и един българин.

Повече за спорнияте въпроси около Хизбилла прочетете в http://svobodennarod.com/views/432-demonizirane-na-hizbullah.html

Последно променена в Понеделник, 08 Юли 2013 10:17
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Свързани статии (по етикет)

Влезте, за да коментирате