Печат на тази страница

Декорация от пънчета на дървета за дома или градината

Вторник, 26 Януари 2016 13:42 Публикувана в Градина Прочетена 1968 пъти
Оценете
(2 гласа)

Дънерите, стъблата и клоните на изсъхнали или отрязани дървета могат да ви послужат по разнообразни начини, за да вдъхнете още повече уют в дома си или градината.

Дървените пънчета са един наистина достъпен и интересен за декориране елемент, с който да включите очарованието на природата в своята декорация.

Ако имате паднало дърво в двора, не е необходимо да го гледате като нещо грозно и ненужно… Просто проявете творчество и използвайте дънера, стъблото или клоните на това дърво.

Може да запазите естествения цвят на дървото, да добавите лак за блясък или да боядисате в любим за вас цвят.

Дървените кръгове в съчетание с ярко зелен мъх добавят непринуден чар на градинската пътека. Но ако решите да си направите такава, трябва да знаете, че тя ще бъде хлъзгава, когато е мокра. Затова е добре да добавите текстура на повърхността на дървените кръгове чрез кръстосани разрези с трион, чук или длето. Освен това поради наличието на влага в почвата парчетата постепенно се деформират. Така или иначе, този вид пътеки имат кратка продължителност на живот – около 3-5 години. Дори използването на консерванти за дърво няма да удължи много запазването им.

Разгледайте нашата галерия с идеи как да си създадете стилни и близки до природата маси, столове, табли или пътеки от нарязани кръгове от ствола, сандъчета за цветя и др.

 

Източник: http://artgarden.bg/dekoracia-ot-pyncheta-na-dyrveta/

Влезте, за да коментирате