×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 495

Мишо Шамара: Падне ли правителството, губим демокрацията

Вторник, 30 Юли 2013 11:47 Публикувана в Очи в очи Прочетена 2364 пъти

В. "Дума" публикува в днешния си брой интервю с Михаил Михайлов, Мишо Шамара, който преди три години се прекръсти на Big Sha поради увяхващата си слава. Оттогава той не престава да провокира публиката. Последната му изява е като соло изпълнител на контрапротеста, което никак не пасва на вкуса на "червените бабички". Поради непреходното значение на словото му публикуваме пълния текст на интервюто:

 

Михаил Станиславов Михайлов, известен като Мишо Шамара и Big Sha, е певец и рап-изпълнител. Роден е на 27 декември 1972 г. във Варна. Има издадени над 10 албума и записани десетки хитове. През септември 2012 година по сигнал на шефа на СЕМ Георги Лозанов прокуратурата се самосезира за текст на песен на Шамара с мотива, че се обругавало българското знаме и герб. От много организации това бе оценено като грубо потъпкване на свободата на словото. След три месеца делото срещу Шамара бе прекратено.


Цитати 

Преди БСП не ме вълнуваше, но сега виждам, че тя единствена има потенциал да върне демокрацията Защо Сорос и сие искат да откраднат от най-бедната държава последната хапчица? На улицата са 50% гербаджии, 30% платени и 20% заблудени идеалисти 

- Господин Михайлов, какво ви накара да сe качите на върха Бузлуджа?

- Искам да подкрепя единствения в момента стожер на демокрацията в Бъгария Пламен Орешарски. Ако правителството падне, ние ще си загубим демокрацията, и това е основната причина аз да съм тук. Предполагам затова има и толкова много хора, защото пресирането върху обществото през медиите на Прокопиев и на Сорос "Отворено общество", тинк-танковете, НПО-та, които искат да вменят на обществото мнения, така че уж борейки се за демокрация, да върнат диктатурата на Бойко Борисов. Това кара хората да покажат ответна реакция и аз където и с каквото мога ще помагам това да не се случи. Не знам дали имам такава сила, но поне съм медийна личност и идеите, които имам, искам да ги разпространявам колкото се може повече и да ги отстоявам, без да се връщам крачка назад. 

 

- За първа година ли идвате на събора на социалистите?

- За първа година съм тук, когато има празник на БСП, но иначе съм идвал и с децата си на разходка, защото е уникално място. 

 

- Какво смятате за протестите, които текат в София?

- Това са на 50% гербаджии, 30% платени от Сорос хора на колелата и може би 20% заблудени идеалисти, които са готини хора, но просто са използвани много лошо от диктатурата на Борисов, която отново иска да узурпира властта

 

- Какво мислите за ексцесията пред парламента миналата седмица?

- Ще подходя малко по-библейски, както се казва - "нека който е грешен, той първи да хвърли камъка". Ако досега Бойко Борисов управляваше като едно божество, неговите почитатели и те се имат за такива, безгрешни. Мисля, че трябва да спрем да вярваме в тези божества, защото Бог е един и той е във всеки един от нас. Трябва да оставим на хората, които правят грешки и си ги поправят, те да работят. На нас не ни трябват измислени и създадени от медиите божества, трябват ни истински хора, които да работят и да не ми се фантазират.

 

- Разделени ли са хората?

- Много са разделени. Виждам огромна любов от една страна и огромна омраза от друга.

 

- Как може да се преодолее това?

- Все още нямам рецепта. Ще трябва време да се излекува тази омраза, защото много беше вменяването на вини, демонизирането на БСП и на ДПС през последните четири години, като все едно БСП са някакви комунисти, на които от носа им лава, а от ушите огън излиза, а ДПС са някакви зли турци с ятагани. Това постоянно повтаряне и оплакване на Бойко Борисов по медиите и внушаването на тази омраза докарва до тази реакция. Той през цялото време, все още и през трибуната на Народното събрание, вменява омраза и разделение на обществото. Това е човек, който е аболютен антипод на Левски. Той е "ако спечеля, печеля само аз. Ако загубя, губи целият народ". За да бъде във властта, е готов на всичко, но не и някой да е щастлив и доволен. Искам много открито да му заявя: "Бойко, никога няма да управляваш, ти си изпята песен, поне с достойнство отиди и излежи присъдите, които ще имаш, защото ти й трябваше на тази държава, за да види какво повече никога не трябва да допуска, да повярва и да разбере какво е демокрацията. Защото демокрацията може да я оцениш едва тогава, когато я загубиш".За първи път гласувах преди две години за БСП. Допреди това мислех, че са консервативна партия, която не ме вълнуваше, но откакто Бойко Борисов узурпира властта и отне демокрацията, видях, че БСП са единствената партия в момента с потенциал да върнат демокрацията, със силата, структурите и правилните лидери, които са световно признати. Застанах зад тях, защото това е правилното. Да, много по-лесно е, ако исках да се правя на моден, на готина рап звезда, бих застанал на жълтите павета. Да, сигурно загубих много голяма част от фен базата си, но сърцето и душата си не мога да продам. Ще карам такси и пак ще си изхранвам децата, обаче честта и достойнството никой не може да ми ги купи. Ще се бия срещу режима на Борисов, поне докато той не влезе в затвора. Чак тогава можем да имаме някаква демокрация. Естествено и президентът трябва да падне, защото е изцяло кукла на конци.

 

- Като споменахте президента, как ще коментирате неговата позиция за протестите?

- Това не е президент на българите, това е президент на ГЕРБ. Представям си при един евентуален военен конфликт, той ще е един от първите избягали от България. Ако се стигне до някакъв физически конфликт, той ще бие противниците си с вибратори, защото това е един изключителен душевен хомосексуалист. Не искам да го обидя, даже съм много мек в изказванията си. Това е човек, който няма грам чест и достойнство, грам българщина, изцяло зависим е от Бойко Борисов и се държи като плужек в политическото пространство. Всеки един друг българин би бил по-достоен президент от него.

 

- Как ще коментирате виковете "червени боклуци"?

- БСП е показвана като дядо Торбалан. Дълго време вменявана заплаха от някакви лоши комунисти, които нещо лошо ще направят на хората. Другото е, че в БСП дълго време имаше и червени боклуци, но в последните години поеха в правилната посока. Виждаме как голяма част от компрометираните лица са изчистени от партията и листите. Това са крачки и войната, която водят хората за истинска социалдемократическа насока вътре в партията, те я водят много по-силно вътре в самата партия. Ако викат "червени боклуци", нека се обиждат само червените боклуци, а другите хора няма за какво да се обиждат. Нека да има демокрация, нека кой каквото си иска да говори. Виковете са добре за коригирането на тази партия. Какво по-демократично нещо от това ти да назначиш хора във властта, народът да каже "не" и на втория ден да ги промениш? Кой се е съобразявал толкова с народа? Ако това не е демокрация, не знам кое е. 

 

- Ако не беше назначението на Делян Пеевски, смятате ли, че всичко щеше да бъде спокойно?

- Щеше да има друга причина, друг повод за протести. Това беше подготвено с много финанси, голяма роля изиграха тинк-танк организациите, НПО-тата на Сорос, които имат за цел да прокарват изцяло западните интереси и корпорациите. За тях е много страшно, че в момента правителството се грижи за народа. Искам само да му кажа на Сорос: "На едноокия едното око ли искаш да изкараш? На гладния човек залъка от устата ли да вземеш? Имаш си Германия, Франция, граби оттам. Защо от най-бедната държава искате да откраднете последната хапчица?"- Какво очаква България оттук нататък?- Мисля, че всички, които сме на правилната позиция, трябва да демонстрираме сила, упоритост, неотстъпчивост, за да разберат протестиращите, че ако искат да живеят в демократично общество, те трябва да уважават демократичните ценности. Ако тези 2000 човека, пряко сили 5000, са важни, ние тук на Бузлуджа имахме 50 000 дошли от различни краища на България. Това означава по тяхната логика, че всяка една малка неправителствена организация може да сваля правителство. Народът избра, въпреки огромните измами от страна на ГЕРБ, Бойко Борисов да не управлява. Избра разнородна коалиция, което е супер от демократична гледна точка, защото в единия край са ДПС, в другия "Атака", които взаимно се неутрализират, и в средата е БСП, която под силния граждански контрол няма възможност да прави измами и кражби. А ако се правят грешки, нека хората протестират и да ги казват, няма нищо лошо в това./СД


 

Последно променена в Сряда, 31 Юли 2013 14:47

2 коментара

 • Връзка на коментара Кръстинка Вторник, 30 Юли 2013 20:37 публикуван от Кръстинка

  Мишо лайнара...

 • Връзка на коментара Публицист Вторник, 30 Юли 2013 13:09 публикуван от Публицист

  Plamen Dimitrov чудя се какво ли са му обещали на този пумияр

  Mirtscho Dimitrow А ти хонорарите...

  Pavel Kamburov Мишо си е просто момче, все едно по бай тощово време беше пълно с демокрация обещали са му да закарат 50000 на концерт дърти пенсионерки а той да им пее "Фенки , фенки"

  Plamen Dimitrov едва ли е само пари

  Люба Енфеджиян Чиба

  Кирил Стоянов Падне ли правителството, Мишо Шамара остава за дълго време без работа.

  Мария Георгиева ГЛУПАК !!!

  ПАДНЕ ЛИ ..СТЯГАЙ СЕ ,ЗА ТЕРМИНАЛ 2

  Marina Nitova НИЩОЖЕСТВО!!!!

  Neli Lazarova Тоя пък :)) Смешник :))


  Според тоя, вече в целия свят няма демокрация!...

  роси митанова изрод, що не иде да се надруса някъде най-демократично, каква напаст е простакът, нали довчера целуваше десница на бащицата Борисов, очаквал е да му платят подобаващо, вероятно. С Бареков са от един дол дренки, като улични кучета, който им подхвърли по-голям кокал...

  Petya Stoyanova Той не беше ли от „Гумените Глави“

  Витлием Крумов Илиев tozi bokiluk znae li kakvo e demokraciq?ima q no tam kadeto nqma komunisti da upravlqvat , kakto v Balgariq!!

  Кирил Стоянов Бяха му направили една пародия - "полиформалинформалдехидните глави".

Влезте, за да коментирате