Бриго Аспарухов: Помогнал съм на Борисов и не съм сбъркал

Сряда, 13 Ноември 2013 16:39 Публикувана в Очи в очи Прочетена 1870 пъти

В интервю за Свободен народ он лайн бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов заяви, че Георги Първанов и Бойко Борисов имат един и същ кукловод а също че който е назначил Христо Бисеров, той е назначил и Делян Пеевски. "Спомнете си записа за Мишо Бирата, каза Спасов. Там Борисов казва: "Аз не съм като Първанов да не свърша работа". Тоест те двамата са имали общ поръчител за Мишо Бирата. Първанов се е издънил. Тогава Борисов казва:"Аз съм по, по, най" той го казва на своя душеприказчик.Значи и двамата са получили поръчката. Според Спасов подробности около тези връзки той знае лично от Бриго Аспарухов. Свободен народ он лайн потърси гледната точка на Бриго Аспарухов.

Г-н Аспарухов, вярно ли е, че Бойко Борисов ви е бил препоръчан от Георги Първанов и вие сте завели Борисов в НДСВ, както твърди Минчо Спасов?

- С Борисов се запознах на една вечеря, която организира председателят на Руските комунистически партии Генадий Зюганов. Мисля, че беше през 2000 или 2001 г. На тази вечеря имаше охрана на Зюганов и тогава негов охранител беше фирмата на Борисов "Ипон" и самият той присъстваше. Тогава Първанов и аз го видяхме за пръв път и се запознахме с него като човек, който охранява Зюганов. Това е смисълът на манипулацията или неточността, по-меко казано, на Минчо Спасов. 


И още нещо каза в интервю за Свободен народ он лайн Спасов - че този, който доведе Борисов, доведе и Пеевски, сиреч Първанов, това той знаел от вас

.- Смесвате много неща и трябва да бъде пределно ясен. Минчо Спасов се появи заедно с Татяна Дончева и каза, че Борисов е доведен в НДСВ от Бриго Аспарухов, тоест от Държавна сигурност. Аз му се обадих веднага след предаването и емоционално му казах, че това е дълбоко невярно, като му изложих фактите както и на вас. Няма как да заведа някого в партия, която още не съществува по онова време. Второ, че не съм от Държавна сигурност, а от разузнаването. По този повод вчера ми се извини по бТВ, пояснявайки, че не съм от ДС. Но пак повтори, че Първанов е довел Борисов при мен на крак. Това не е вярно. Никога не съм му казвал, че Първанов ми го е довел и ме е запознал с него. 

Минчо Спасов твърди, че и двамата - и Пеевски, и Борисов са ви били препоръчани от Първанов. 

- За Пеевски - не го познавам лично. Не съм имал никакъв контакт. За Борисов вече обясних. Снощи се чухме със Спасов и му повторих тази "подробност" - че сме се запознали едновременно, което не значи, че ми е довел Борисов. 

Спасов не е човек, който би объркал такива имена.

- Нали разбирате, че това че съм помогнал на Борисов,но без да го назначавам, с най-добри намерения, да стане главен секретар, многократно съм го казвал. Не съм имал пълномощия, просто му съдействах. Виждате, че не съм сбъркал.


Да разбираме ли, че вие произвеждате министър-председатели?

- Не, народът ги произвежда. Помагал съм, но като логистика.

 


Защо Минчо Спасов твърди, че Първанов е довел Бисеров, Борисов и Пеевски във властта, четете тук:

http://svobodennarod.com/bulgaria/3544-mincho-spasov-parvanov-naznachi-peevski-i-borisov-brigo-asparuhov-ne-poznavam-peevski-a-s-parvanov-ednovremenno-se-zapoznahme-s-borisov.html

 

Интервюто на Свободен народ он лайн с Минчо Спасов можете да прочетете тук:

http://svobodennarod.com/head-on/3417-mincho-spasov-tozi-koito-naznachi-borisov-naznachi-peevski.html

Последно променена в Четвъртък, 14 Ноември 2013 10:57
Светломира Димитрова

Светломира Димитрова е дългогодишна журналистка в пресата, радиото и телевизията, която още в трудните месеци около 10 ноември сътрудничи на Радио “Свободна Европа” и на българската секция на Би Би Си, където продължава да работи до 2001 година.
Тя първа нарече БСП “столетницата”, но не е правила компромиси с нито една от останалите партии на власт. Изявява своята позиция в анализите си на страниците вестник „Демокрация”, “Дневник” и „Свободен народ”.
Завършила е френска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”. Специализирала е в Париж, Лил и Висбаден.

Влезте, за да коментирате