Петър Стоянов опроверга твърдението, че дъщеря му е съучредител на „България без цензура“

Президентът: „Върхът е наглата лъжа, че дъщеря ми Фани е съучредител на "България без цензура“
Неделя, 02 Февруари 2014 12:59 Публикувана в Очи в очи Прочетена 1455 пъти
Президентът Петър Стоянов: „Да, Уесли Кларк е член на съветническия борд на Центъра за глобален диалог - Виена (както вероятно и на дузина други подобни бордове), но никога и по никакъв повод не съм говорил с него да помага на която и да е българска партия - казах го ясно в интервюто си, казвам го и сега“.   Президентът Петър Стоянов: „Да, Уесли Кларк е член на съветническия борд на Центъра за глобален диалог - Виена (както вероятно и на дузина други подобни бордове), но никога и по никакъв повод не съм говорил с него да помага на която и да е българска партия - казах го ясно в интервюто си, казвам го и сега“. Снимка: БГНЕС

На 2014 година, в интервю пред „Фактор“, известният български политик и някогашен председател на Комисията по досиетата – Методи Андреев оповести, че дъщерята на президента Петър Стоянов е сред съучредителите на политическата партия „България без цензура“. Електронният вестник „Свободен народ online“ отрази тази новина, поради безспорната й важност в контекста на днешните полтически битки и злобите на деня:

 

http://www.svobodennarod.com/bulgaria/4263-dashteryata-na-petar-stoyanov-fani-bila-ot-uchreditelite-na-balgariya-bez-tzenzura.html#comment1170

 

Президентът Петър Стоянов (1997-2002) реагира незабавно и изпрати опровержение до „Свободен народ online“. То гласи:

Извън България съм, но съм омерзен от злобните интернет писания на врагове и "приятели" през последните дни - всички до едно лъжливи или свърхтендециозни. Върхът е наглата лъжа, че дъщеря ми Фани е съучредител на "България без цензура".

 

Да, Уесли Кларк е член на съветническия борд на Центъра за глобален диалог - Виена (както вероятно и на дузина други подобни бордове), но никога и по никакъв повод не съм говорил с него да помага на която и да е българска партия - казах го ясно в интервюто си, казвам го и сега. Пак в интервюто повторих два пъти, че аз съм и ще си остана седесар, а старите лидери няма защо да се сърдят на тези, които днес обещават това, което те не успяха или не искаха да свършат за 23 години.

 

Това е, другите лъжи със сигурност ще бъдат опровергани от бъдещето, както се е случвало винаги досега. Мъчно ми е само за старите седесари, които днес получават единствено интриги и самоубийствени битки“.

 

Петър Стоянов,

 

Президент на Република България от 1997 до 2002 година.

 

Редактор: Теодор Дечев

Последно променена в Неделя, 02 Февруари 2014 13:24
Влезте, за да коментирате