Лукът топи килограмите

Четвъртък, 11 Юли 2013 14:13 Публикувана в Здраве Прочетена 936 пъти

  Лучената диета придобива все по-голяма популярност. Тя е елементарна и ефективна, но диетолозите предупреждават, че не трябва да се прилага повече от две седмици.

Този метод за отслабване се базира на неограничената употреба на супа. Тя се приготвя от лук, зеле, червени чушки, домати и целина. Тъй като всички компоненти са с изключително ниска калоричност, само за една седмица човек може да отслабне до 8 килограма.

Лекарите подчертават, че туй като рязката загуба на тегло стресира организма, тази диета не трябва да се спазва по-често от веднъж на половин година. Особено важно е след приключването й да се консумират по-лесносмилаеми храни, които да не натоварват стомаха.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 16:32
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате