Черна ряпа за черен дроб

Петък, 19 Юли 2013 17:51 Публикувана в Здраве Прочетена 5550 пъти

Черната ряпа стимулира производството на жлъчен сок, помага при детоксикацията на черния дроб и прочиства жлъчния мехур. Тя е идеално средство за поддържане на правилното функциониране на храносмилателния тракт. Благодарение на своите антибактериални свойства тя регулира микрофлората на стомаха и червата.


 Освен това грудката е изключително богата на витамини. Количеството на витамин С в нея е много по-голямо от това в ябълките и морковите, например. Тя е много ефикасна при грип и настинка, тъй като подсилва имунната система и помага на организма да се пребори с вирусите и бацилите.


  Високото съдържание на калий пък регулира високото кръвно налягане. Също така ряпата помага при белодробни заболявания и е едно от най-добрите средства срещу кашлица.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 16:29
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате