Черешовият сок е по-добър и от приспивна песен

Четвъртък, 08 Август 2013 14:27 Публикувана в Здраве Прочетена 1060 пъти

Хиляди хора, които страдат от безсъние, прибягват към хапчета. Тези медикаменти наистина постигат желания ефект, но продължителната им употреба е много вредна за здравето. Освен, че се отразяват негативно на правилното функциониране на вътрешните органи, голяма част от тях водят и до пристрастяване.

Резултатите от проучването на американски учени от университета в щата  Пенсилвания доказват, че безсънието може да се реши бързо и здравословно. Необходимо е само хората, които имат проблеми със съня да пият сок от череши.

Според специалистите ежедневният прием на вкусния нектар ще ви превърне от сомнамбул в  “спяща красавица”. Данните показват, че черешовият сок е не само естествено приспивателно, но и начин да се отървете от неспокойния сън и кошмарите.

Учените добавят, че червената напитка стимулира не само производството на хормона на съня мелатонин, но и помага за по-активното изгаряне на калории, намалява риска от появата на диабет тип 2 и понижава високия холестерол.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 16:18
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате