Лекуват епилепсия с бекон

Понеделник, 20 Май 2013 14:34 Публикувана в Здраве Прочетена 908 пъти

Болни от епилепсия деца значително са подобрили състоянието си след като били подложени на диети, които съдържат много мазнини и малко въглехидрати. За уникалното изследване съобщиха учени от Световната фондация по епилепсия.

 

Професорът по неврология Гери Йелен е наблюдавал стотици деца, подложени на диетата с бекон, яйца и масл. Според учения след прилагането на богатия на мазнини хранителен режим епилептичните припадъци при малките пациенти значително се разредили. На базата на тези изследвания фармаколози вече разработвали медикаменти за облекчаване на тежката болест.

Последно променена в Вторник, 12 Ноември 2013 14:44
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате