Чаша вино намалява есенната депресия

Четвъртък, 10 Октомври 2013 17:44 Публикувана в Здраве Прочетена 1405 пъти

Чаша вино е по-добро средство за есенните депресии от медикаментите. Освен, че е полезно за здравето, виното сгрява и повишава настроението.

Антидепресантите имат много странични ефекти и натоварват черния дроб и бъбреците. Голяма част от хората, които редовно приемат тези медикаменти развиват и зависимост към тях.

Не трябва да се забравя, обаче че и алкохолът в големи количества влияе на организма по същия начин.

Специалистите припомнят факта, че сезонната и хронична депресия са две различни състояния, които се третират по според техните особености. 

При хронични случаи е необходима намесата на лекар, който да назначи адекватно лечение.

Сезонната промяна в настроението се дължи най-вече на понижението на температурите и намаляването на слънчевата светлина и обикновено отшумява от самосебе си.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 16:15
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате