Рецесията вреди на кожата

Събота, 01 Юни 2013 14:57 Публикувана в Здраве Прочетена 858 пъти

Рецесията е вредна не само за финансовото състояние на хората, но може да има негативен ефект и върху кожата им. Нивата на стреса се покачват в такива периоди, а това може да провокира различни проблеми - екзема, псориазис, акне и други, предупреждават дерматолозите.

Изследванията показват, че от началото на финансовата криза досега се забелязва повишаване на случаите на заболявания, свързани с кожата. Те пък от своя страна могат да отключат други здравословни проблеми. Стресът причинява различни щети върху организма и повечето хора го пренебрегват, но последствията често са много негативни и дълготрайни. Учените препоръчват да се намират различни начини за освобождаване от стреса, тъй като напрежението се натрупва постепенно и може да избие в неподходящ момент. Не е задължително да давате пари за скъпи релаксиращи терапии или дзен масажи. Една разходка в парка, малко музика и хубава книга също вършат работа.

Последно променена в Четвъртък, 14 Ноември 2013 14:59
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате