Зехтинът пази от оплешивяване

Розмаринът и зеленият чай правят косата бляскава
Четвъртък, 06 Юни 2013 15:55 Публикувана в Здраве Прочетена 1190 пъти

 Косопадът, оредяването и изтъняването на косъма е проблем на много съвременни жени и някои от по-суетните мъже. Здравината и гъстотата на косата е преди всичко генетично заложена, но фактори като възрастта, хормоналният дисбаланс и най-вече стресът са причини, които довеждат до увреждането на косъма. Много често и козметичните продукти като бои, лакове и гелове могат да нанесат трайни щети.

 Един от най-добрите начини за подхранване и заздравяване на косата е маската със зехтин. Той е особено ефикасен за възстановяване на изтощена и падаща коса. Масажът на скалпа с топъл зехтин стимулира фоликулите и подобрява  кръвообращението. Ако тази процедура се прилага поне два пъти седмично косата ще започне да се възстановява след много кратко време.  Много ефикасни са и билки като копривата, алое вера и розмаринът. Изплакването  с отвара от тези растения са много добро средство срещу косопад. Тези билки могат да се пият и под формата на чай, който стимулира кръвообращението и активира растежа. За постигането на оптимален ефект е препоръчително да се прилагат и двата варианта.  Зеленият чай е също добро средство за заздравяване на косата. Само една чаша на ден не само ще укрепи, но и ще придаде здрав и приятен блясък на косъма.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 17:41
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате