Глухарчетата изглаждат целулита

Четвъртък, 06 Юни 2013 16:19 Публикувана в Здраве Прочетена 1178 пъти

Портокаловата кожа е козметичен проблем, който се появява бързо, но изчезва трудно. Колкото и странно да звучи, в основата на целулита са токсините. Те са основната причина за неправилното циркулиране на кръвта и по този начин предизвикват набраздяване на кожата. Чай от глухарче, готу кола или магарешки бодил могат лесно да ви отърват от този проблем.

Глухарчето е растение, което успешно се справя с токсините. То  прочиства кръвта, подобрява кръвообращението и възстановява епидермалните клетки. Азиатската центела или така наречената готу кола  възстановява съединителната тъкан, засегната от целулита. Тя подобрява вида на кожата и стимулира синтеза на колаген, което я прави едно от най-добрите средства срещу портокаловата кожа. Магарешкият бодил е силен антиоксидант и много ефективно средство срещу целулит. Растението има способността да пречиства тялото и подобрява чернодробната функция. Той премахва токсините и увеличава притока на кръв към всички засегнати места. Ако искате да изгладите кожата си, слагайте повече магданоз в салатата. Той е силен антиоксидант и унищожава свободните радикали, които предизвикват кожни проблеми.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 17:37
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате