Напълнете дома си с аромати

Четвъртък, 06 Юни 2013 16:27 Публикувана в Здраве Прочетена 1015 пъти

Като цяло, зимата е депресивен период. Даже и да не страдате от силни спадове в настроението е добре да се обградите с уют и спокойствие. Ароматите са един от основните фактори, които директно действат на човешката психика.  Ако често изпадате в лошо настроение, миризмата на портокал, лимон, бяла ела или мента ще приповдигнат емоционалния ви тонус.

  Стресът и разклатените нерви се успокояват с лавандула, жасмин и кипарис. Вирусните заболявания са един от главните проблеми през зимата. Ароматите от чаено дърво, бергамот, бадем и кедър ще ви помогнат да заздравите имунната си система и да преборите голяма част от болестотворните бактерии. Кокосът, сандаловото дърво и евкалиптът пък не само ще ви отпуснат, но и ще ви предразположат към романтични и закачливи настроения.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 17:35
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате