Д-р Радина Денкова: Възстановяването на обема на лицето е най-ефикасно против стареене

Вторник, 03 Февруари 2015 18:09 Публикувана в Здраве Прочетена 2351 пъти
Д-р Радина Денкова, дерматолог, създател на „Есте клиник“, в разговор с Илиана Беновска в ефира на Радио К2. Д-р Радина Денкова, дерматолог, създател на „Есте клиник“, в разговор с Илиана Беновска в ефира на Радио К2. Снимка: monitor.bg

На каква възраст трябва да започне възстановяването на колагена, грижа за бръчките около устата, очите, челото и с какво?

Д-р Радина Денкова каза, че напоследък е много е модерно да се говори за волюмизация. Това означава да се възстановят самите обеми в лицето, така че то да си върне младостта с 10 години назад. Тази процедура е подходяща за възраст 45+. Възстановяване на обема в тъканите прави лицето да изглежда по-младежко.Има две групи фактори, които определят остаряването и загубата на обем. Това са тютюнопушене, прекаленото излагане на слънце и стрес. Те са част от групата на външните фактори. Вътрешните фактори са: гравитацията, която оказва влияние за отпускането на кожата, промяната на костната структура, която настъпва след определена възраст, намаляване обема на мастната тъкан под кожата, непрекъснатото съкращаване на мускулите, което води до появата на бръчици.

 

Беновска попита не може ли едно младо 18-годишно момиче, абитуриентка, да поиска подарък от баща си и майка си някаква корекция. 

 

„Смятам, че едно момиче на 18 година е красиво с младостта си и няма нужда от кой знае какви намеси“, заяви д-р Денкова. Тя каза, че лекарят трябва много внимателно да прецени дали да откаже на това младо момиче, като го убеди, че то няма нужда от това корекции или да наруши своите лекарски принципи. „Есте клиник“ предлага възстановяване на обемите на базата на хиалуронова киселина, само с 8 точки на инжектиране в едната и другата половина възстановява обемите на лицето. Друга част от предлаганите процедури са  поставяне на мезоконци, възстановяване на повърхността на кожата, фотоподмладяване, лазерен пилинг. Това са неоперативни процедури и са значително по-евтини от оперативните процедури. Д-р Денкова заяви, че винаги си струва да се инвестира в добрия външен вид, тъй като на базата на него се създава първото впечатление. 

 

Съвети за грижа през пролетта

 

Д-р Денкова препоръчва при появата на първите слънчеви лъчи, да се използва подходящ продукт, който съдържа висок слънцезащитен фактор, например фактор 50+. Важно е да се полагат грижи за хидратацията на лицето.Според нея, достатъчно е всеки да си прави веднъж годишно консултация с дерматолог. Да му бъде една изготвена една хубава програма за цялата година, която да включва промяна в терапиите всеки сезон. 

 

Кои известни обществени лица са клиенти на д-р Денкова и се възползват от предлаганите манипулации?

 

„Тук в тази клиника всички присъстващи са изключително известни личности и Вие сте един от тях“, пошегува се д-р Денкова, като не разкри лекарската тайна за това кои са й пациенти.

Последно променена в Вторник, 03 Февруари 2015 21:10
Влезте, за да коментирате