Бюрокрация спира лекарство срещу рак и СПИН, създадено от българин

Петък, 13 Март 2015 19:54 Публикувана в Здраве Прочетена 1035 пъти
Димитър Савов, който финансира създаването на медикамента, обясни, че тези лекарства са добри за четири основни вида рак - простата, панкреас, дебело черво и матка. „Това е така, защото тези типове тип рак се смята, че възникват на вирусна основа и нашето лекарство атакува проблема, унищожава вируса, изчиства проблема, след това се възстановява и регенерира органът", обясни той. Димитър Савов, който финансира създаването на медикамента, обясни, че тези лекарства са добри за четири основни вида рак - простата, панкреас, дебело черво и матка. „Това е така, защото тези типове тип рак се смята, че възникват на вирусна основа и нашето лекарство атакува проблема, унищожава вируса, изчиства проблема, след това се възстановява и регенерира органът", обясни той. Снимка: marica.bg

Лекарство срещу четири вида рак и срещу СПИН, произведено от българин, години наред не може да намери своето място на пазара. Медикаментът вече е изпробван срещу рак на простата, рак на матката, рак на панкреаса и рак на дебелото черво. Отчетени са и положителни резултати при ХИВ-позитивни пациенти. Към момента обаче лекарството продължава да не се прилага официално, а според производителите му причината за това се корени в бюрокрацията у нас.

 

Димитър Савов, който финансира създаването на медикамента, обясни, че тези лекарства са добри за четири основни вида рак - простата, панкреас, дебело черво и матка. „Това е така, защото тези типове тип рак се смята, че възникват на вирусна основа и нашето лекарство атакува проблема, унищожава вируса, изчиства проблема, след това се възстановява и регенерира органът", обясни той.

 

Специално за СПИН той уточни, че не вкарват лекарство - тип ваксина, за да създадат антитела, а правят точно обратното: „На тази имунна система, която иначе е подтисната, като вкараш допълнително вирус, той създава антитела, но създава и възможността да възникне друг вирус, докато нашето изчиства напълно проблема", каза Савов.

 

„Имаме много случаи в Мексико с пациенти със СПИН. А сега ни дойдоха изследвания от един мъж и една жена - страхотни резултати с новото лекарство", обясни още Савов.

 

Той разказа, че след като са направили всички изследвания върху животни, сега кандидатстват за клинично изпитване върху 50 пациенти, болни от СПИН в Инфекциозна болница София и чакат разрешение.

 

„Всички документи сме предоставили на агенцията. Срещаме много сериозни спънки, вероятно заради субективните фактори - бюрокрация, корупция, или просто не сме намерили някъде пътя, има го и егоизмът, завистта. Но според мен корупцията най-вече", коментира той.

 

„Да си представим, че това лекарство не е панацея на всички видове рак, но и на тези четири вида поне, може да се помогне и да се спасят животи. От тези 25 000, които умират, ние да помогнем на 10% или 20%, ами човешкият живот не се измерва с цифрите", допълни Димитър Савов.

Източник:Дарик нюз

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1406813

Последно променена в Събота, 14 Март 2015 16:41
Влезте, за да коментирате