Портокаловите кори избелват зъбите

Понеделник, 17 Юни 2013 13:42 Публикувана в Здраве Прочетена 883 пъти

 Голяма част от продуктите, които се продават за избелване на зъби вредят повече отколкото помагат. Те увреждат венците, разрушават емайла и не винаги довеждат до желания ефект.  Портокаловите кори, например са много по-добро средство за избелване.

Разтриването на зъбите с вътрешната страна на кората премахва петната от кафе, чай и червено вино. Ягоди са също много ефективни. Парченце от плода, прекарано няколко пъти през зъбите им придава белота и блясък.   

Хрупкави плодове и зеленчуци като морковите, целината и ябълките са натурални абразиви. Те премахват остатъците от храна и наслагванията по повърхността на зъбите. В същото време, консумацията им води до отделянето на по-големи количества слюнка, която също е от особено значение за елиминиране на петната по зъбите.  Освен с антибактериалните си свойства, содата за хляб се слави  и като натурален избелващ продукт. Сместа от сол и синапено масло пък  премахва тъмните петна.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 17:00
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате