Смокините стимулират сърцето

Четвъртък, 20 Юни 2013 15:19 Публикувана в Здраве Прочетена 1147 пъти

В смокините има много калий, който стимулира сърдечната дейност и контролира кръвното. Фибрите в тяхната сърцевина пък подобряват разграждането и усвояването на храната.

Влакната в смокинята намаляват риска от диабет и рак на гърдата. Високото съдържание на друг полезен елемент - калция съхранява здравината на костите, ноктите и косата.
 Също толкова полезно е и кивито. То съдържа голямо количество витамин С и фитоелементи.  Плодът  притежава уникалната способност да защитава ДНК-структурите в  клетките като ги предпазва от разрушаващото действие на токсините . В него има голямо количество  калий, магнезий, мед и фосфор.
Много специалисти препоръчват кивито на страдащите от астма.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 16:42
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате