Не подценявайте главоболието в жегите

Понеделник, 01 Юли 2013 12:33 Публикувана в Здраве Прочетена 958 пъти

Летните горещини често предизвикват главоболия. Много хора ги възприемат като нещо нормално и наистина при повечето от тях изчезват след приемането на обезболяващо хапче или хладен душ.  

Когато главоболието е придружено от схващане на врата и треска може да се касае за сериозна инфекция и менингит. Потърсете лекарска помощ, особено ако не можете да докоснете гърдите си с брадичка. Това е много добър показател за бактериален менингит, който може да бъде овладян с антибиотик. Рязка, агонизираща болка в главата може да е вследствие на аневризъм.   Мозъчните кръвоизливи са изключително опасни и  навременната медицинска намеса е животоспасяваща.

Последно променена в Сряда, 13 Ноември 2013 16:37
Яна Михайлова

Яна Михайлова завършва Карловия университет в Прага със специалност „Клинична психология“. Работи няколко години в психиатрията на Александровска болница и една година като асистент по психология в софийския университет „Св. Климент Охридски”. Седем години е редактор в списание „Клуб М” , след което заминава за 12 години в САЩ, където работи като завеждащ отдел „Източна Европа” във фирмата „Харт Шафнер и Маркс”. Владее свободно четири езика – английски, руски, чешки и сърбо-хърватски.

Влезте, за да коментирате