Напусна ни актьорът Продан Нончев

Вторник, 08 Октомври 2013 09:49 Публикувана в Арт Прочетена 2009 пъти
Актьорът Продан Нончев рецитира поемата на Петър Караангов "Ахилесова пета". Снимка: Фейсбук. Актьорът Продан Нончев рецитира поемата на Петър Караангов "Ахилесова пета". Снимка: Фейсбук.

Актьорът Продан Нончев почина на 8 октомври на 74-годишна възраст, съобщиха от Съюза на артистите в България. Продан Нончев е роден на 28 март 1939 г. в с. Воден, Ямболско. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Стефан Сърчаджиев във ВИТИЗ "Кръстьо Сарафов" през 1967 г. Същата година дебютира на сцената на Варненския драматичен театър в ролята на Джими Портър в "Обърни се с гняв назад" от Джон Осбърн.

През годините работи в Театър "4+4", театър "София", Малък градски театър "Зад канала".Сред по-известните му театрални роли са Симеон в "Монахът и неговите синове" от М. Милков, Ацето във "Вечерите на Иван Гилин" от Николай Парушев, Богдан Геров във "Вяра" от Тодор Генов, Нено в "Синьо-белият скреж" от Кольо Георгиев, Макген в "Рожден ден" от Харолд Пинтър, Аристид в "Кралският бръснар" от Анатолий Луначарски, Съпругът в "Хоровод" от Шницлер, Капулети в "Ромео и Жулиета" от Шекспир.

Поклон!

 

\СД

Последно променена в Неделя, 13 Октомври 2013 09:57
Влезте, за да коментирате