Дарин Василев – китаристът на Джон Лорд, преговаря с Дийп Пърпъл за концерт в Albert Hall

Петък, 29 Ноември 2013 15:17 Публикувана в Арт Прочетена 1959 пъти

Българският музикант Дарин Василев, който успя да впечатли покойния Джон Лорд, както и легендарните Роджър Гловър и Стийв Морс от Дийп Пърпъл, е поканен от мениджърите на бандата на преговори за участие в огромно музикално събитие. Благотворителният фестивал The Sunflower Jam, който се провежда в Royal Albert Hall, тази година ще бъде посветен на легендарния Джон Лорд. Организаторите държат всеки талант, който е имал удовоствието да работи с Джон, да бъде част от това преживяване.

JohnLordТридесет и четири годишният българин е единственият ни сънародник, записвал в AbbeyRoadStudios. Правил го е за последния албум на Маестрото. Той е имал и удоволствието да бъде на турне с Лорд, както и да получи покана от самия него да продължат работата си заедно и след албума. За съжаление, Джон Лорд си отива преди това да се случи. Именно заради работата си в концертите с Джон и записа в албума,

 

Дарин получава признанието на световните си колеги и диригентът Пол Ман веднага се сеща за него, когато се подготвя листата с имената на музикантите за събитието. Освен че се доказва като талантлив китарист, Дарин става и много близък приятел с Джон, за когото говори с безкрайно уважение и емоция. Посвещава и един от последните си инструментали от предстоящия си солов албум на Маестрото - творба, която е започнал в деня, в който разбира, че той е починал.

 

Дарин Василев е добре познато име на българската музикална сцена със своите умения да свири впечатляващо различни стилове - рок, блус, фюжън и поп. Китарист, който е записвал с по-големите имена от българските поп и рок изпълнители, той е бил част от групите AngelSky и ТЕ.

 

С последните е свирил в предаванията MusicIdol, „Шоуто на Иван и Андрей“, както и „Неделя x 3”. Музикантът, който е стипендиант на BerkleeCollegeofMusic, свири на китара от 8-годишна възраст и още в тийнейджърските си години покорява публиката със собствения си стил и професионализма си.  

 

 

 На снимката долу: Дарин с Джон Лорд.

Последно променена в Четвъртък, 05 Декември 2013 06:41
Влезте, за да коментирате