Стоянка Мутафова с награда от фондация „Лейди Даяна“

Неделя, 07 Юни 2015 12:33 Публикувана в Арт Прочетена 1092 пъти
Международната фондация "Лейди Даяна" е учредена през 1997 г. в Лондон. Призната е от кралицата на Великобритания и кралското семейство. На учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина. Международната фондация "Лейди Даяна" е учредена през 1997 г. в Лондон. Призната е от кралицата на Великобритания и кралското семейство. На учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина. Снимка: manager.bg

Стоянка Мутафова е първата българска актриса с награда от Международната фондация "Лейди Даяна", отличила Шон Конъри, Питър О`Тул, Лин Редгрейв.


Почетната грамота за "Принос в културата и обогатяването на световното театрално изкуство като негов доайен" ще бъде връчена на Стоянка Мутафова тази вечер след спектакъла "Златният телец" в Сатиричния театър "Алеко Константинов", съобщават от трупата, съорганизатор на награждаването. Колеги, приятели и почитатели на примата на българския театър са поканени на церемонията от 21.50 часа.


Международната фондация "Лейди Даяна" е учредена през 1997 г. в Лондон. Призната е от кралицата на Великобритания и кралското семейство. На учредяването й присъстват посланиците на 19 страни, сред които САЩ, Канада, Куба, Аржентина, Австралия, Катар, Египет, Индия, България, Босна и Херцеговина.


Целта на фондацията е да продължи делото на принцеса Даяна за хуманизъм и подкрепа на нуждаещи се по целия свят. През годините фондацията е била партньор на проекти като благотворителен концерт в Летния театър на Варна за набиране на средства в помощ на пострадалите от наводненията в Североизточна България и обновяване на пътя до църковния комплекс Кръстова гора.

Източник: БТА

Последно променена в Понеделник, 08 Юни 2015 18:48
Влезте, за да коментирате