„Писмо до Касандра“ от Педро Ейраш e първата премиера в Театър „Българска армия“ през новия сезон

В пиесата се преплитат любов и война
Петък, 28 Октомври 2016 16:35 Публикувана в Арт Прочетена 682 пъти
Пиесата е поставена от Иван Урумов, сценографията е дело на Красимир Вълканов, костюмите - Мария Диманова, музиката на Добрин Векилов - Дони, а преводът е направен от Наташа Колевска. Пиеси на автора Педро Ейраш са четени и поставяни и в много други държави. Пиесата е поставена от Иван Урумов, сценографията е дело на Красимир Вълканов, костюмите - Мария Диманова, музиката на Добрин Векилов - Дони, а преводът е направен от Наташа Колевска. Пиеси на автора Педро Ейраш са четени и поставяни и в много други държави. Снимка: Театър „Българска армия“

Първата премиера в Театър „Българска армия“ през новия сезон е с вкус на ягоди и мирис на барут. „Писмо до Касандра“ от Педро Ейраш ще се играе на 8 и 9 ноевмри от 19:30 часа на сцена-клуб МаксиМ.

 

Едно от новите попълнения в трупата на театъра Луизабел Николова влиза в ролята на Вера, а Тигран Торосян се превъплащава в младия войник Жозе. Двамата влюбени са разделени на стотици километри един от друг заради война - съвременна, неназована, нелокализирана, нелогична, непочтена и мръсна война. Тя грабва млади невинни момчета, притъпява сетивата им, прави ги убийци.

 

Съдбовното писмо, което младата жена получава от фронта, успява да събуди ясновидската й дарба, разкривайки като изтънчен психоаналитик истината, която нейният любим би искал да скрие от самия себе си. Сюжетът на постановката повдига въпроси, които засягат най-интимните любовни трепети, но в тях отекват и антимилитаристичите настроения, които ни вълнуват и ни правят съпричастни.

 

Пиесата е поставена от Иван Урумов, сценографията е дело на Красимир Вълканов, костюмите - Мария Диманова, музиката на Добрин Векилов - Дони, а преводът е направен от Наташа Колевска. Пиеси на автора Педро Ейраш са четени и поставяни и в много други държави.

 

Освен на премиерните дати, може да гледате „Писмо до Касандра“ на 19 ноември. Но това не е единствената изненада, която зрителите могат да очакват. През ноември, по повод своята 75-та годишнина, доайенът на българската режисура Красимир Спасов подготвя още една премиера за театъра – комедията „Тартюф“ от Молиер. Участие в нея взимат звездите от трупата на Театър “Българска армия” - Иван Радоев, Веселин Ранков, Меглена Караламбова, Гергана Данданова, Владислав Виолинов, Веселин Анчев, както и най-новото попълнение - Гергана Плетньова и др.

Влезте, за да коментирате