Нина Добрев е любимата вампирка на тийнейджърите

Ужасни неща се случвали по време на снимките на хоръра
Четвъртък, 13 Юни 2013 11:53 Публикувана в Арт Прочетена 1134 пъти
Нина Добрев Нина Добрев

 

Райна Георгиева

Каре

Субкултурата на чалгата наложи един модел за успех, който обаче няма шанс на запад от Калотино. Става дума не за спорадични участия сред българската диаспора в чужбина, а за истинско признание и успех. Може би е спорно дали българките и българите са най-красивите на света, но определено са изключително интелигентни и талантливи. Защо успяват да се наложат при огромната конкуренция

Нина Добрев е красива, но не по тертипа „силикон и комерсиално мислене“. Тя наистина е голяма звезда в САЩ. За нея се грижи цял екип от пиари, агенти и имиджмейкъри. Търсят я за интервюта в световни медии.

Чаровната Нина е родена в София на 8 януари 1989г., но на 2-годишна възраст се премества заедно със семейството си в Торонто, Канада. От малка се занимава с танци, гимнастика, театър, музика и актьорство и прави това с огромен ентусиазъм. Първоначално става модел и снима реклами, а впоследствие започва да ходи на прослушвания за различни роли в киното и телевизията. Резултатът до този момент е над 22 продукции, сред които „Парчета бегълци“, „Далеч от нея“, „Върколаците никога не плачат“, телевизионният сериал „Деграси: Новото поколение“. Грандиозният успех за Нина обаче идва, когато бива избрана да изпълни ролята на Елена Гилбърт в супер успешния сериал „Дневниците на вампира“. Оказа се, че на българската звезда  в Холивуд й се наложило да гладува и недоспива, докато работи. Графикът й е препълнен с ангажименти.

nina dobrev2

 Макар че напоследък много пътува заради срещи с американски медии, в момента Нина снима в Атланта нови епизоди на “Дневниците на вампира“ на „Уорнър Брадърс“. Български говори с акцент, но пък английският й е кристален. Нейната героиня Катерина е от български произход и в  сериала говори и на български. „Беше страхотно преживяване да снимам сцена на родния си език. Всички бяха впечатлени, че мога да говоря български“, споделя младата актриса. “Уорнър Брадърс” построили снимачно студио в щата Джорджия, където са правени вътрешните снимки (къщите и стаите на героите). Но много от епизодите са правени навън и в една красива гора. Общо взето, навсякъде във и около Атланта и Джорджия.

Споделя, че по време на снимките са се случвали странни и откачени неща, които никой не можел да обясни. „Понякога снимаме в къщи, явно обитавани от духове. Например нещо тропа от тавана или масата се мести самичка... Смразяващо е!“, разказва Нина.

Гримьорите внимавали да изработят всички зловещи малки детайли, които се виждали на екрана, и постигали ефекта смученето на кръв да изглежда съвсем истинско. Понякога били използвани компютърни графични изображения, за да се подсили впечатлението. Слагат червени контактни лещи и изкуствени вампирски зъби в устата. Прикрепяли се лесно, казват гримьори.

„Никой не е съвършен, но мисля, че най-добре е да се учиш от грешките си и да живееш в сегашно време. Постоянно да съжаляваш за нещо не ти помага така, както да простиш и да бъдеш съпричастен на другите.“

Нина споделя, че въпреки че смята съня за невероятно важен за психическото здраве и красота, невинаги можела да има нормален режим на спане. Не й пречели страшните сцени, а нощите, изпълнени с напрежение и натоварени снимки.

Според Нина Добрев вампири не съществуват, но ако имало, тя определено не ги е срещала. Никога не е изпитала нещо свръхестествено.

За партньорите си Самюел Джаксън и Келан Лутц казва, че са страхотни. Споделя, че иска да опита възможностите си в различни роли и жанрове. 

Преди няколко години идва в България за Коледа. Казва, че е имала чудесни преживявания с баба си и дядо си, братовчеди и останалите от родата ми.

За мъжете до себе си не иска да говори и не чете клюките, които излизат в интернет. Все пак разказва за малките жестове в живота, които много цени. Излизала с едно момче за известно време. Веднъж, след един дълъг и труден работен ден като се върнала вкъщи, той бил наредил в целия апартамент цветя и свещи и това наистина й помогнало да се отпусне.

Имаш ли фризьор, или се доверяваш на различни, защото искаш да експериментираш?

Забавно ми е да опитвам различни прийоми и стилове, но когато съм в Лос Анджелис, винаги се доверявам на фризьорката Риана Капри. Тя току-що отвори нов салон “901”. И разбира се, Даниел Кърет, който прави всички прически на Елена и Катерина за “Дневниците на вампира”.

Нина е влюбена в йогата. Според нея това наистина е перфектният начин да центрираш и балансираш духа и тялото си и да успокоиш душата си. Започва да се занимава с йога в Торонто, след като става актриса и спира професионално да се занимавам с гимнастика.

На своите сънародници казва: „Бъдете горди с това кои сте и откъде сте. Вие сте чудесни и уникални и идвате от невероятно красиво място и от страна с интересна култура. България е специална! Не го забравяйте или подценявайте! Аз не го направих и няма никога да го направя!“

Наскоро нашето момиче навърши 24 години. Тя измисли още един начин да припечелва допълнително. Любимата вампирка на тийнейджърите от известно време е вкарала в действие своята изобретателност и започнала да се изявява и като дизайнер.

В свободното си време канадската звезда с български корени обича да прави бижута. Доскоро актрисата ги подаряваше на приятелки, само че вече има намерение да се захване професионално с това. "Тя има много идеи за интересни дрънкулки и използва всяка свободна минута, за да ги реализира. Все още не се знае цената, но вероятно ще са по всеки джоб", твърдят нейни близки.

Предполага се, че колиетата и пръстените ще са вдъхновени от вампирската мода. Феновете на Нина вече проявяват голям интерес към аксесоарите и нямат търпение да се сдобият с някой от тях. 

Последно променена в Вторник, 18 Юни 2013 11:39
Влезте, за да коментирате